Din säkerhet är alltid vår högsta prioritet

Vi på Air Gotland gör det yttersta för att säkerställa säkra och trygga flygningar. För att minimera den potentiella spridningen av virus har vi infört nya rekommendationer som ges av bland annat WHO, Folkhälsomyndigheten, European Union Aviation Safety Agency (EASA) och Transportstyrelsen gällande COVID-19.

Läs mer på Folkhälsomyndigheten >

Regeringen har beslutat att införa nya, strängare krav vid inresa till Sverige. Dessa börjar gälla från och med den 6:e februri 2021. Läs mer här.


Ansiktsmask ombord

En ansiktsmask som täcker näsa och mun är ett krav under hela resan med undantag för när du dricker och äter. Vi rekommenderar att ni bär munskydd i terminalen, ombord är det ett krav. När du passerar utgången till flyget vill vi att du bär munskydd. Du som passagerare ansvarar själv för att ta med dig en ansiktsmask. Kravet på ansiktsmask gäller för samtliga passagerare från 6 år och uppåt och gäller på samtliga destinationer i Sverige, Norge och Finland. Du som passagerare ansvarar själv för att ta med dig en ansiktsmask. Egengjorda ansiktsmasker tillåts ej.

Trafikinformation

Vi på Air Gotland följer löpande de rekommendationer som ges av myndigheterna, för daglig trafikuppdatering läs i flikarna nedan.

  • Gränsövergång Sverige-Finland


All flygtrafik till och från Arlanda Airport går från Terminal 5 tillsvidare. 


Följ de överordnade rekommendationerna och stanna hemma om du känner dig sjuk

Vi har ett nära samarbete med de skandinaviska och internationella myndigheterna. Vi uppmanar dig att alltid följa de allmänna rekommendationerna från hälsomyndigheterna i ditt land.

 

 Stanna hemma om du känner dig sjuk  Tvätta händerna ofta
 Håll social distans   Följ riktlinjerna från lokala hälsomyndigheter

 

 

INFÖR DIN RESA

Du kan göra mycket innan din resa börjar. Våra digitala självbetjäningslösningar hjälper dig att spara tid och att minska kontakten med andra människor på flygplatsen.

 Res bara om du är vid god hälsa  Checka in online

 Håll social distans på väg till flygplatsen
 

  Försäkra dig om att du uppfyller kraven för
att resa till din slutdestination


 

 

PÅ FLYGPLATSEN

Vi har infört flera åtgärder på flygplatsen för att kunna erbjuda dig en säker resa. Men du kan också göra mycket själv. Du ska alltid följa de instruktioner som vår personal ger – de är till för din säkerhet.

 Bär en skyddande ansiktsmask under hela resan - från det ögonblick du anländer till terminalen tills du går ut från flygplatsen vid din destination  Försök att hålla avstånd från andra människor vid incheckningen, säkerhetskontroll, ombordstigning och andra platser där det är möjligt

 

 

OMBORD

Luften ombord renas med hjälp av moderna och högeffektiva luftfilter och vi har justerat vårt servicekoncept för att minimera närkontakt

 Vi gör vad vi kan för att skapa så stor social distansering som möjligt ombord
 
 Vår personal bär skyddande
ansiktsmasker ombord
 
 Luften ombord byts kontinuerligt ut
 
 Alla våra flygplan städas och
rengörs med ett medel som inte bara ger en omedelbar desinficerande verkan utan också ett preventivt skydd - allt i enlighet med Europeiska unionens byrå för luftfartssäkerhet
EASA:s regelverk
 Vi har tagit bort alla icke-nödvändiga,
lösa artiklar från stolsfickan
 All servering ombord är tillfälligt stoppad för att minska smittspridning

 

 

LUFT OMBORD

Luften ombord våra flygplan byts ut kontinuerligt. All luft som strömmar in i kabinen gör så via fläktar i taket som trycker luften nedåt och därmed minskar spridningen av luftburna droppar.