Styrelse Air Gotland Express AB

Michael Juniwik

Michael var medgrundare till Gotlandsflyg 2001 och kom att bli VD för koncernen Sverigeflyg, i vilken Gotlandsflyg var en del. När bolaget hade fått ny ägare var Michael, under en tid, kommersiell chef för Malmö Aviation och VD för Sverigeflyg. Michael har startat och drivit ett flertal bolag och har de senaste åren varit inblandad i internationella projekt. För närvarande är Michael managementkonsult.

 

Pigge Werkelin

Pigge är en känd svensk serieentreprenör som normalt är inblandad i ca 20 projekt. Han var också medgrundare till Gotlandsflyg och en stor anledning till dess framgång. Även om Pigge har många bolagsintressen, återkommer han ofta till besöksnäringen, och framför allt till gotländska investeringar.

 

Jens Harrysson

Jens var chef för Blekingeflyg i Sverigeflyg-koncernen. Det utvecklades snabbt till ansvar även för Kalmar och Växjö. Vid sidan av detta var han sälj- och F&B ansvarig för hela koncernen. Jens har arbetat vidare med flyg i det egna bolaget, bla uppdrag som försäljningsdirektör på NextJet och med andra projekt såsom linjeutveckling i Sverige och Europa. Jens jobbar med övrig affärsutveckling både i Sverige och Europa där Island är det land med flest projekt, främst inom livsmedel och event.

Christer Paulsson

Restaurang och tidningsperson som startade Kullaflyg, och på alla sätt bar den skånska flygmarknaden på sina axlar. Christer tog över VD-rollen för Sverigeflyg efter Michael. Han driver eget pensionat och har jobbat inom PEAB-koncernen med utveckling av bl.a. flygplats och andra områden i koncernen

Ola Mattsson

Ola var chef för Gotlandsflyg de sista sju åren då bolaget startade året-runt-trafik till Göteborg, Malmö och Arlanda och växte till 280.000 årspassagerare. Han ansvarade också för miljö, callcenter och kollektivavtal i koncernen. Efter Gotlandsflyg jobbade Ola som vice VD för Gotlandsbåten som sommaren 2016 lockade 160.000 resenärer till ön. Efter ett kortare interimsuppdrag jobbar han sedan 2018 som VD för Sveriges fjärde största charterflygplats, Norrköping Airport AB.