Flyg till Stockholm för en dag

Stort och smått. Välbesökta museer och unika pärlor. Allt från Vasamuseet till ABBA-museet och Fotografiska. Stockholm har hundratals museer och sevärdheter att besöka.

Är du i Stockholm över dagen? Här är Visit Stockholms förslag på saker att göra för att få ut mest av ditt besök: Börja med att besöka ett av Stockholms landmärken – Stadshuset. Bakom den pampiga fasaden, i Blå hallen, hålls Nobelbanketten varje år. Den som tar sig upp i tornet belönas med en fantastisk utsikt.

Fortsätt sedan till Gamla Stan, Stockholms äldsta stadsdel och en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i världen. De vindlande, pittoreska gränderna kantas av butiker som säljer hantverk, antikviteter och konst. Hitta ett mysigt café och slå dig ner för att titta på folk en stund. Att åka med en sightseeingbåt på en guidad tur är ett oslagbart sätt att uppleva Stockholm från vattnet.

Missa inte Vasamuseet på gröna Djurgården och när du väl är där, passa på att besöka Abba the Museum, som lig- ger alldeles i närheten. När det blir dags för middag, kan du ta Djurgårdsfärjan till Slussen och Södermalm där det vimlar av trevliga restauranger.

Jag vill få lokala erbjudanden. Prenumerera på vårt nyhetsbrev: